Itsensä johtamisen kehittäminen

Itsensä johtaminen

Yleisesti

Itsensä johtamiseen sisältyy jatkuva kehitys, jatkuva uuden oppiminen. On tärkeää oppia tunnistamaan itsestään erilaisia piirteitä, miten asioita voisi parantaa, ja mitä on tehnyt hyvin.

Mitkä asiat vaikuttavat itsensä johtamiseen?

Itsensä johtamiseen liittyvät monet asiat, toiset niistä ovat hyvinkin arkisia asioita, toiset taas pohdintaa ja aikaa tarvitsevia asioita.

Arkisia asioita

Tahto on hyvin keskeinen asia itsensä johtamisessa, mikäli et tahdo kehittyä, oppia uutta tai tehdä asioita, ei mistään tule mitään.

Tauottaminen on tärkeä osa itsensä johtamista, kun mietitään omaa työhyvinvointia sekä työn sujuvuutta. Jos tauot jättää pitämättä, tulee helpommin ajatus katkoja, paikkojen kipeytymistä ja mielialan heittelyä.

Pohdintaa tarvitsevia asioita

Aikataulutus vaatii asioiden ennakointia, miettimistä ja suunnittelua. Joskus on hyvä vain pysähtyä miettimään, mitä kaikkia asioita tarvitsee tehdä, ja milloin. Aikatauluttaminen voi myös vähentää stressiä, kun näkee konkreettisesti tehtävät, ja niiden deadlinet. Ilman aikataulua voi tehtävät tuntua suuremmilta kuin ne ovat ja terveyden kannalta liika stressaaminen ei ole hyväksi.


Tavoitteet, mitkä asiat ovat kaikista tärkeimpiä ja mitä pitäisi tehdä ensimmäiseksi. Joka päivälle pitäisi kehittää ainakin yksi päätavoite, ja sen suoritettua kokisi että on edistynyt tehtävissään.

Tiivistelmä

Itsensä johtaminen on

  • Tahtoa
  • Aikatauluttamista
  • Tavoitteita
  • Oppimista
  • Kommunikointia
  • Taukoja
  • Ennakointia

Toinen postaukseni aiheeseen liittyen: Tiimityöskentely

Kuva aikataulustani, joka näkyy osittain
Kuva aikataulustani

Piditkö tästä?

0 Kommenttia:

Lähetä kommentti

Mielipiteitä? Ajatuksia? Kirjoita ne tähän! :)